Directeur Jan van der Horst toont de cheque met het enorme bedrag. Rechts Marloes en dochtertje Fleur.  Foto: PR
Directeur Jan van der Horst toont de cheque met het enorme bedrag. Rechts Marloes en dochtertje Fleur. Foto: PR (Foto: )

De Höve holt ruim 5000 euro bij elkaar voor CF-fonds

DE HEURNE - In maart 2020 wordt Fleur Heinen leerling van De Höve. Fleur heeft CF, ook wel taaislijmziekte genoemd. Taaislijmziekte is helaas nog niet te genezen. Daarom is nog veel onderzoek nodig, onder meer naar nieuwe medicijnen. Dat is de reden dat de moeder van Fleur, Marloes Looman, gaat meedoen aan een estafetteloop van 168 km voor de Nederlandse Cystic Fibrosis stichting.

De CF-Run vindt eind september plaats. Op verschillende manieren probeert Marloes geld op te halen voor deze CF-Run. De leerlingen van de Höve wilden natuurlijk niet achterblijven voor hun toekomstig schoolgenootje. En dus werd er een sponsorloop gehouden met een verbluffend resultaat. De kinderen hebben zich enorm ingespannen om sponsors te vinden en daarna fanatiek hun rondjes gelopen. Ook Fleur en Marloes liepen mee. Op 17 juli werd op het plein van De Höve een cheque overhandigd aan Marloes en Fleur. Het geweldige bedrag van 5058,85 euro kon worden overhandigd. Dat liet zien waar een kleinere buurtschapsschool groot in kan zijn!

Meer berichten