Met gepaste trots presenteren Henk Jan Freriks en Werner Brand het programma van Dinxperwick Swingt. Foto: Frank Vinkenvleugel
Met gepaste trots presenteren Henk Jan Freriks en Werner Brand het programma van Dinxperwick Swingt. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Dinxperwick Swingt verder op 23 augustus

DINXPERWICK - In navolging van Dinxperwick Swingt in 2018, komen er op vrijdag 23 augustus weer mooie klanken uit Suderwick en Dinxperlo. Het succesvolle zomerfestival kent ook dit jaar een afwisselend programma. Koren, bands en muzikanten uit Nederland en Duitsland trakteren het publiek op hun optredens. Dinxperwick Swingt gaat om 16.00 uur officieel van start in aanwezigheid van afgevaardigden van de gemeentebesturen van Aalten en Bocholt. De organisatie is in handen van B.I. Dinxperwick, het Ondernemers Fonds Dinxperlo en Markt Dinxperlo.

Door Iris Jansen

Werner Brand, voorzitter van Dinxperwick, vertelt over het evenement. "Vorig jaar hebben we voor het eerst een grensoverschrijdend muziekfestival georganiseerd. Het is altijd even spannend hoe het wordt ontvangen, maar de reacties waren meer dan positief; het was verrassend en afwisselend en speelde zich toen - en ook nu - zowel buiten als binnen af. Ook dit jaar hebben we weer een afwisselend programma kunnen samenstellen waar voor iedereen wat bij zit. Vanaf 14.00 uur is Dinxper FM Radio aanwezig op het Prins Clausplein in Dinxperlo en om 15.00 uur start er een kinderprogramma met een dansworkshop op het dorpsplein in Suderwick. De officiële opening in Dinxperlo is om 16.00 uur waarna er afwisselend optredens zijn in de horeca en op de pleinen. Via social media en de flyers die worden verspreid, kunnen de bezoekers precies de tijdschema's volgen en zo hun keuze kunnen maken. Er zijn niet alleen openluchtoptredens van het Smartlappenkoor, de Pluckermuzikanten en een Shantykoor in Dinxperlo, maar ook van Olaf Symalla en het Duits-Nederlandse duo 2-Replay in Suderwick. Wie het wat rustiger wil, kan genieten van koor Vision in de Suderwicker St.Michaelskirche of van het Posaunenchor en het orgelspel van Wilco Kleinhesselink in de Evangelische Kirche in Suderwick tegenover het dorpsplein."

Avondprogramma
Wie 's avonds een hapje en drankje wil combineren met een leuk muziekje heeft keuze genoeg. Brand: "Restaurant 't Welink heeft zowel dinermuziek met het Duo Downtown als later reggaeband Contra Fools uit Winterswijk op het programma staan. Restaurant De Vorst en Old Dutch bieden gitaar- en pianomuziek aan en ook bij Zum Pitt gaat het tot in de kleine uurtjes door. Door de op elkaar afgestemde aanvangstijden hoeft men eigenlijk niets te missen en kan men per fiets of lopend alles op tijd bereiken en overal van meegenieten. Ik denk dat we door de goede grensoverschrijdende samenwerking van vrijwilligers en ondernemers, weer een gezellig evenement kunnen aanbieden in Dinxperwick."

Meer berichten