Het succesvolle viertal. Foto: PR
Het succesvolle viertal. Foto: PR (Foto: )

Grensruiters presteren prima op GK

DINXPERLO - Een groot aantal leden van De Grensruiters ging op 2 en 3 augustus de strijd aan op de Gelderse Kampioenschappen in Zieuwent. En de resultaten mogen er zijn: de vereniging is drie reservekampioenen en daarmee drie startplekken voor het NK rijker.

Noortje Radstake met Justin Dunkelbraun JVR werd op vrijdag tweede in de eerste groep, waarmee ze zich wist te plaatsen voor de finale op zaterdag. Ook op zaterdag wist ze heel knap tweede in de Z1-dressuur te worden, waarmee ze zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen.
Daarnaast is het M-viertal paarden met daarin Myrthe Dijks, Annelinde Kruiniger, Ellen Lieftink, Jolijn Kip en Djolinda Aarsen onder leiding van Lies Bastiaanse tweede geworden. Het viertal mag dus ook naar het NK.
En tot slot heeft ook het verenigingsteam van de paarden zich geplaatst voor het NK door knap tweede te worden na goede dressuurscores en superrondjes springen. Dit team bestond uit Jolijn Kip, Kim Wienholts, Emma Koskamp en Noortje Radstake voor de dressuur en Anne te Beest, Stephanie Klaassen, Veerle Hunder en Jasmijn van der Borg voor het springen.

Op vrijdag stonden er nog een aantal leden individueel aan de start. Charlotte Koskamp met Paganos Jade werd twaalfde in de klasse L1, categorie C. Jasmijn Koskamp met Lacoste stond op de vijfde plaats in de klasse L1, categorie A/B. Bij de paarden startte Mirjam Eykelenboom met Davinci in de tweede groep in het Z1 en eindigde in deze groep op de zestiende plaats.
Bij het springen stonden vrijdag Martine Middelbrink met Elvira en Veerle Hunder met Temptation Z aan de start. Martine sprong een foutloze eerste ronde in de klasse B, in de barrage kreeg ze een tijdfout waardoor ze uiteindelijk op de veertiende plaats eindigde. Veerle eindigde in de klasse L op een 28ste plaats na een basisronde met vier strafpunten.
Het verenigingsteam bij de pony's bestaande uit Jasmijn Koskamp, Faye Mulders, Luka Bouwmeester en Jasmijn van der Borg voor de dressuur en Charlotte Koskamp, Ellis Elburg, Jet Verholt en Emma Koskamp haalde een dertiende plaats. Het L-viertal pony's bestaande uit Faye Mulders, Ellis Elburg, Jet Verholt, Luka Bouwmeester en Jasmijn van der Borg werd vijfde.

Meer berichten