Open tuin bij 't Meihuus

In de tuin van 't Meihuus wordt ook kunst tentoongesteld. Foto: PR
In de tuin van 't Meihuus wordt ook kunst tentoongesteld. Foto: PR

BREEDENBROEK - Op zondag 18 augustus is de tuin van 't Meihuus aan de Terborgseweg in Breedenbroek van 11.00 tot 18.00 uur geopend. Toegang kost drie euro per persoon.

De sproeiers, buizen en waterslangen beheersen, net als vorig jaar, het dagelijkse beeld in de tuin van 't Meihuus. Eigenaren Wim en Yvonne Duitshof zijn superblij met de waterbron. Het gortdroge weer maakt het tuinieren er niet eenvoudiger op, maar Wim en Yvonne doen hun uiterste best om de bezoekers van de tuin toch zoveel mogelijk hun kleurrijke borders te kunnen tonen. Wat waren zij blij met de 25 mm regen van vorige week. Het heeft de tuin enorm goed gedaan, daar kan geen sproeibeurt tegenop.

Bezoekers kunnen in de tuin rond dwalen of genieten op verschillende terrassen, of op de vele banken en dan de tuin bekijken vanaf die plek.
De bloemenwei is over haar hoogtepunt heen, al kan men daar heerlijk genieten van de rust.
Door de tuin heen wordt kunst getoond. Karin Zuijdwijk heeft er een beeldenexpositie. Lucy en Edwin van Imkerij 't Beggelder zijn aanwezig, zij vertellen graag over hun passie: bijen houden.
Deze keer komt ook de Buxus-dokter, hem kan men van alles vragen over buxusproblemen. Hij vertelt ook over een nieuw soort bemesting: Eden Frass, geproduceerd door insecten, een echte bodem verbeteraar, die de planten activeert.
De open tuindag van 18 augustus is de laatste van dit jaar. Koffie/thee met lekkers is verkrijgbaar.
Met groepen vanaf tien personen kan de tuin op afspraak ook op andere tijden worden bezocht.


www.meihuus.nl

Meer berichten