Ramon laat Willy, Anne en Marga vast één en ander proeven. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ramon laat Willy, Anne en Marga vast één en ander proeven. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Twee voorverkoopdagen voor bier- en wijnproeverij VVNF

DINXPERLO - Op zondag 6 oktober is er weer een bier- en wijnproeverij bij Sportcentrum Het Blauwe Meer in Dinxperlo. De culturele commissie van de VVNF neemt net als het voorgaande jaar de organisatie op zich. Op woensdag 11 (in Het Blauwe Meer) en donderdag 19 september (in het Kulturhus) kunnen VVNF-leden op vertoon van de ledenkaart toegangskaarten kopen voor dit gezellige spektakel.

Door Waltraud Wensink

Anne van Velden, Willy Freriks en Marga Schoppers vertellen namens de culturele commissie waarom die wijn- en bierproeverij zo de moeite waard is. Dat doen ze, heel toepasselijk onder het genot van een wijntje en voor Willy (die niet van zijn geloof valt), een lekker biertje aan de bar bij Ramon Radstaak van Sportcentrum Het Blauwe Meer.

Geweldige reacties
Freriks: "Het afgelopen jaar kregen we geweldige reacties na de wijn- en bierproeverij. Op een paar kaarten na waren ze bijna allemaal uitverkocht en waren er tussen de 350 en 400 leden aanwezig. Het is wel dus wel handig dat je dit jaar op tijd voor kaarten zorgt. Je kunt er beter niet op gokken dat er aan de kassa nog kaarten zijn want vol is vol, en op is op". Van Velden: "De mensen hadden het gelijk na afloop al over het volgend jaar, en dat we dat vaker moesten doen. Het was ontzettend gezellig en er waren zelfs mensen op de tafels aan het danse'. En nee, we zullen geen namen noemen. We hebben toen als culturele commissie toegezegd het vaker te organiseren en 'belofte maakt schuld', dus we gaan er opnieuw voor. Het is een activiteit voor de leden maar daarnaast ook voor alle mensen van de VVNF die het hele jaar zo hard achter de schermen werken. We hopen wederom op een gezellige en sfeervolle en ontspannen middag."

Verkoop op twee data
Schoppers: "We spreken wel nadrukkelijk van 'leden' want je moet wel lid zijn van de VVNF om er bij te kunnen zijn. Op vertoon van je ledenkaart kun je op woensdag 11 september bij sportcentrum Het Blauwe Meer en op donderdag 19 september bij het Kulturhus kaarten kopen. Dit kan dan tussen 19:30 uur en 20:30 uur. Tegen betaling van vijf euro krijg je dan een soort van strippenkaart waarbij je vijf 'consumpties' krijgt om te proeven. Van Velden: "Het is aan jezelf of je dan kiest voor een wijntje of een biertje. Het zijn wel proefglaasjes, het gaat immers om een proeverij. Als je door je 'strippenkaart' heen bent kun je vervolgens munten kopen waarvoor je dan wel grotere glazen wijn of bier kunt bestellen." Ook wie geen liefhebber is van alcohol, kan een gezellige middag hebben want er zijn ook hapjes en vruchtensapjes.

Wijn, bier, hapjes en vertier
Freriks: "De aankleding van de kleine tennishal laten we aan Ramon over want die heeft dat het afgelopen jaar ook erg mooi gedaan, dus dat kunnen we gerust aan hem over laten. Ook de bierproeverij valt onder de verantwoording van Ramon Radstaak. De wijnproeverij is in handen van Petra Niemeijer van Weinhaus Bocholt die diverse soorten bij zich heeft en ook de nodige adviezen kan geven. Dat liep vorig jaar zo goed dat ze met regelmaat bestellingen moet bezorgen in Dinxperlo."

Schoppers: "Tijdens de proeverij worden er Achterhoekse streekhapjes geserveerd van Groentekwekerij en Landwinkel Smits uit De Heurne en Mark Bulsink Catering uit Sinderen staat voor iedereen klaar als men naderhand nog meer lekkere trek heeft. Voegen we daar nog een fijn stukje muziek van de band 'Spring' aan toe, dan is een middag vol vertier gegarandeerd."
De wijn- en bierproeverij op zondag 6 oktober van 14:30 uur tot 17:30 uur. Kaarten zijn op 11 september bij 'Het Blauwe Meer' en op 19 september bij het 'Kulturhus' verkrijgbaar op vertoon van de ledenkaart tussen 19:30 uur en 20:30 uur. Kosten: 5 euro per persoon. Toegang vanaf 18 jaar.

Meer berichten