Zomerfeest in IJzerlo

DINXPERLO - Op woensdag 21 augustus, vrijdag 23 augustus en zaterdag 24 augustus is het in IJzerlo tijd voor het jaarlijkse zomerfeest. De festiviteiten vinden plaats bij en rond de tent aan de Huisstededijk.

De voorbereidingen en de voorpret zijn al in volle gang. In de dagen voorafgaand aan woensdagavond 21 augustus zal er hard gewerkt worden om koning Wiljo Brusse en jeugdkoning Mees Bosmann feestelijk op te kunnen halen. Elke buurt maakt een versierde wagen waarop ze zelf plaats nemen als de koning en jeugdkoning opgehaald worden. Vanaf het feestterrein zal de optocht richting de koninklijke residenties vertrekken. Muziekvereniging Crescendo zorgt hierbij voor de muzikale begeleiding. Nadat iedereen met de koning en jeugdkoning is teruggekeerd op het feestterrein zal de avond worden voortgezet met een barbecue en muziek van DJ Robby Reyes.

Vrijdag 23 augustus zal er een fietstocht plaatsvinden. De afstanden dit jaar zijn 17 en 35 kilometer. De fietstocht van 35 km betreft een prachtige fietstocht. Dit jaar kan men deze afstand op twee tijden fietsen, namelijk om 13.30 uur en om 16.30 uur. De start zal met een met een bus en fietsenaanhanger zijn om iedereen op de vertrekplaats af te zetten. Men kan zich tot 21 augustus 2019 opgeven bij Margaretha Kooistra (fietstocht@cov-ijzerlo.nl). Graag erbij vermelden bij welke tijd van vertrek het voorkeur ligt.
De fietstocht van 17 kilometer start vanaf het feestterrein. De start van deze fietstocht is tussen 17.30 uur tot 18.00 uur. Opgave voor deze fietstocht is niet nodig. Er wordt voor beide fietsroutes geen inschrijfgeld gevraagd.
Als de spieren genoeg gepijnigd zijn is het tijd voor ontspanning bij de tent. Om 20.30 uur start de Piano House onder leiding van Hans Jansen.

Zaterdagmorgen 24 augustus start het ochtendprogramma. Om 10.30 uur begint het ‘Iezerlo’s Got Talent’ Na ‘Iezerlo’s Got Talent’ zal aansluitend gestart worden met het buurtspel, waarbij de verschillende buurten het tegen elkaar opnemen.
Zaterdagmiddag kan iedereen deelnemen aan allerlei spelletjes. Het wordt natuurlijk ook weer spannend wie zich een jaar lang koning(in) van IJzerlo mag noemen. Vanaf 13.00 uur begint namelijk het vogelschieten.

Hett zomerfeest wordt afgesloten met een feestavond met muziek van ‘Marcus en Taylorband’. Met hen lukt het vast om er een daverende slotavond van te maken.

Meer berichten