Zomerfeest in IJzerlo met optreden Marcus & Taylorband

Zomerfeest in IJzerlo met Marcus & Taylorband

IJZERLO - Op woensdag 21 augustus, vrijdag 23 augustus en zaterdag 24 augustus is het in IJzerlo tijd voor het jaarlijkse zomerfeest. De festiviteiten vinden plaats bij en rond de tent aan de Huisstededijk.

De voorbereidingen en de voorpret zijn al in volle gang. In de dagen voorafgaand aan woensdagavond 21 augustus zal er hard gewerkt worden om koning Wiljo Brusse en jeugdkoning Mees Bosmann feestelijk op te kunnen halen. Elke buurt maakt een versierde wagen waarop ze zelf plaats nemen als de koning en jeugdkoning opgehaald worden. Vanaf het feestterrein zal de optocht richting de koninklijke residenties vertrekken. Muziekvereniging Crescendo zorgt hierbij voor de muzikale begeleiding. Nadat iedereen met de koning en jeugdkoning is teruggekeerd op het feestterrein zal de avond worden voortgezet met een barbecue en muziek van DJ Robby Reyes.

Vrijdag 23 augustus wordt er een fietstocht georganiseerd. De afstanden dit jaar zijn 17 en 35 kilometer. De fietstocht van 35 km betreft een prachtige fietstocht. Dit jaar kan men deze afstand op twee tijden fietsen, namelijk om 13.30 uur en om 16.30 uur. Het vertrek is per bus en fietsenaanhanger om iedereen op de vertrekplaats af te zetten. Wie wil meefietsen met deze fietstocht, kan zich tot 21 augustus opgeven bij Margaretha Kooistra (fietstocht@cov-ijzerlo.nl). Graag erbij vermelden welke tijd van vertrek de voorkeur heeft.

De fietstocht van 17 km start vanaf het feestterrein. De start van deze fietstocht is tussen 17.30 en 18.00 uur. Opgave voor deze fietstocht is niet nodig. Er wordt voor beide fietsroutes geen inschrijfgeld gevraagd.
Als de spieren genoeg gepijnigd zijn is het tijd voor ontspanning bij de tent. Om 20.30 uur start Piano House onder leiding van Hans Jansen.

Zaterdagmorgen 24 augustus om 10.30 uur start Iezerlo’s Got Talent. De organisatoren weten dat IJzerlo barst van het talent, dus geven ze iedereen met een ‘verborgen’ talent de ruimte voor een mooie act! Na ‘Iezerlo’s Got Talent’ start het buurtspel, waarbij de verschillende buurten het tegen elkaar opnemen.
Zaterdagmiddag kan iedereen deelnemen aan allerlei spelletjes. Het wordt natuurlijk ook weer spannend wie zich een jaar lang koning(in) van IJzerlo mag noemen. Om 13.00 uur begint het vogelschieten.

Het zomerfeest wordt afgesloten met een feestavond met muziek van de Marcus & Taylorband.

Meer berichten