Ramon Radstaak en Ronnie Kraaijenbrink kijken uit naar de Disco Revival. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ramon Radstaak en Ronnie Kraaijenbrink kijken uit naar de Disco Revival. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Disco in de sfeer van Roquetas herleeft in 't Blauwe Meer

DINXPERLO - Liefhebbers van 'de 80's' en 'Disco' kunnen hun hart ophalen op zaterdagavond 14 september bij 't Blauwe Meer in Dinxperlo. Ronnie Kraaijenbrink en Ramon Radstaak zorgen ervoor dat bezoekers zich terug in de tijd wanen op een ouderwets gezellige avond met veel muziek en niet te vergeten 'dans'.

Door Waltraud Wensink

In de jaren tachtig waren er in de Achterhoek veel uitgaansgelegenheden en de discotheken werden volop bezocht. Denk bijvoorbeeld aan de Woage in Halle, de P8 in Terborg, de Joy in Ulft, en in Dinxperlo natuurlijk ons aller 'Roquetas'. Kraaienbrink heeft die tijd zelf bewust meegemaakt maar Radstaak daarentegen kent het voornamelijk van de verhalen van zijn ouders en bekenden.

Kraaijenbrink: "De discotheken liepen toentertijd erg goed, dat is tegenwoordig anders en de jeugd zoekt het meer op het andere vlak. De meeste discotheken zijn er niet eens meer, maar de herinneringen des te meer. Vooral de jaren tachtig zijn wat muziek betreft nog steeds ontzettend populair. Reden genoeg om samen te kijken wat we hiermee kunnen." Radstaak: "Een tijd geleden hadden we de ABBA Tribute-band met aansluitend een deejay die de avond nog een extra muzikaal tintje gaf na afloop. Er werd gedanst en volop meegezongen. Het was erg gezellig en er kwamen veel reacties dat we zoiets vaker mochten doen. Dat gaan we dan ook doen. Weliswaar geen discotheek maar een kroegenparty, zij het met fijne disco en 'eighties' muziek."

Een volle dansvloer met Willem van der Veur. Kraaijenbrink: "Wat is er nu leuker dan een van de bekende dj's uit de jaren '80 te laten draaien die avond? We hebben 'Willem van der Veur' benaderd en die had er wel oren naar. Willem van der Veur was destijds één van de populaire dj's in de regio en later hoorde je hem natuurlijk ook veel als presentator bij Optimaal FM. Als 'Van der Veur' draaide, stond de dansvloer vol."
Er werden herinneringen opgehaald en zelfs al gesproken over vervolgedities. 'Van der Veur' gaat zeker zorgen voor een stukje jeugdsentiment bij menigeen. "Maar alles op zijn tijd, eerst maar eens kijken hoe deze eerste editie in Dinxperlo gaat lopen. Als het aanslaat willen we het best vaker organiseren. Het is immers altijd fijn dat er iets georganiseerd wordt en dat je de mensen iets te bieden hebt op uitgaansgebied", aldus Radstaak. Naast Willem van der Veur is de organisatie ook nog bezig met een andere discjockey, wiens naam nog niet bekend wordt gemaakt.

Champs Elysées
Kraaijenbrink: "Aangezien 'Disco Revival' bij 't Blauwe Meer in de ruimte bij de bar wordt gehouden is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Radstaak: "Vol is vol en daarom is het belangrijk om de toegangskaarten reeds in de voorverkoop te bemachtigen. Ze kosten 5 euro en dan krijgen de bezoekers ook nog één gratis consumptie. Daarnaast maakt iedere bezoeker kans op leuke prijzen. We houden verspreid over de avond een loterij met als hoofdprijs twee nachten in een hotel aan de 'Champs-Élysées' in Parijs - inclusief ontbijt. De tweede prijs is goed voor 'twee overnachtingen in Den Haag' en de derde prijs is een 'Wellness arrangement'. Tussendoor wordt er ook nog een aantal munten verloot."
Radstaak: "De eerste verkoopavond van de toegangskaarten voor 'Disco Revival' heeft inmiddels plaatsgevonden; de volgende is op woensdag 28 augustus in 't Blauwe Meer aan de bar, tussen 19.00 en 20.30 uur. We weten uit ervaring dat de mensen uit Dinxperlo vaak het regelen van kaarten uitstellen tot op het laatste moment. Om teleurstellingen op de avond zelf aan de kassa te voorkomen is het echter wel verstandig om voor de tijd al toegangskaarten in te slaan. Mochten er nog wel 'last-minute kaarten' zijn dan zetten we dit op onze Facebook-pagina' maar je kunt er beter niet op gokken. Bovendien hebben de kaarten in de voorverkoop het voordeel dat je er één consumptie gratis bij krijgt. Dat geldt niet voor de kaarten aan de kassa."
Iedereen is dus van harte welkom bij 'Disco-Revival'- 'Back to the Eighties'. Kom dus gezellig met partner, vrienden, buren of sportteam op 14 september naar 't Blauwe Meer aan de Kolk 6 in Dinxperlo. Aanvang is om 20.30 uur.

Meer berichten