Rijtest voor 50-plussers

DINXPERLO - Oudere mensen hebben vaak al vele jaren een rijbewijs en zijn door ervaring geroutineerde automobilisten met een eigen rijstijl geworden. Vaak met kleine ingeslopen foutjes. Het kan dus nooit kwaad de rijvaardigheid eens te laten beoordelen door daarvoor speciaal opgeleide instructeurs. Veilig Verkeer Nederland afdeling Aalten/Dinxperlo houdt daarom in Aalten een rijvaardigheidsrit 50+, op donderdag 10 oktober.

Het verkeer is veranderd. Op de weg is het drukker dan ooit tevoren. Veel kruispunten zijn ingewikkelder geworden, verkeersregels zijn veranderd en er zijn nieuwe regels bijgekomen. Alles gaat ook gehaaster en jachtiger. Ook de mensen zelf zijn veranderd. Reden te meer om een opfriscursus te overwegen, vindt het samenwerkingsverband BROEM: Breed overleg Ouderen En Mobiliteit van de ANWB, de Bovag en Veilig Verkeer Nederland (VVN).
De rijvaardigheidsrit in Aalten bestaat uit een aantal onderdelen:
*Voorlichting over de nieuwe verkeersregels: elk jaar komen er nieuwe regels bij. Aan de hand van verkeersbeelden wordt ongeveer een uur besteed aan oude en nieuwe regels.
*Het testen van de ogen: een gediplomeerde opticien verzorgt de testen en geeft indien nodig advies.
*Het testen van de reactiesnelheid: van groot belang voor de veiligheid op de weg. De test wordt afgekomen door een vertegenwoordiger van VVN. die tegelijk advies heeft hoe de deelnemer met zijn gemeten reactiesnelheid veilig aan het verkeer kan blijven deelnemen.
*Een rit door de omgeving in de eigen auto door Dinxperlo/Aalten en omgeving, onder begeleiding van een officiële rij-instructeur. Deze let op rijgedrag, plaats op de weg, het nemen van rotondes, kortom alles wat nodig is om veilig te kunnen rijden. De rit wordt nabesproken en de deelnemer krijgt nuttige tips die het veilig rijden ten goede komen.
De opfriscursus vindt 's morgens plaats bij het Sportcafé de Peppel in Dinxperlo (Europastraat 2) en duurt van 8.30 uur tot 12.15 uur. Er kunnen maximaal dertig mensen deelnemen. Er zijn geen kosten aan verbonden en de deelnemers krijgen twee consumpties aangeboden door de organisatie. VVN wil nadrukkelijk vermelden dat het geen rijexamen is en dat het rijbewijs van de deelnemers dus niet in gevaar komt.
Meer informatie en aanmelding: secr. E. ten Broeke, e-mail info@eddytenbroeke.nl. Na opgave wordt verdere informatie verstrekt.

Meer berichten