Het Stedelijk Lichaam, werk van Kristie Legters. Foto: PR
Het Stedelijk Lichaam, werk van Kristie Legters. Foto: PR (Foto: )

Stad staat centraal in expositie GrenzBlickAtelier

SUDERWICK - In het GrenzBlickAtelier im ps-raum in Bocholt-Suderwick wordt op zondag 15 september de tentoonstelling 'The Urban Body' van Kristie Legters geopend.

Op twee- en driedimensionale wijze verbeeldt Kristie Legters (Winterswijk, 1974) haar visie op de gebouwde stad en de beleving van de ruimte. Haar manier van werken is vooral te herkennen aan de compositie, het kleur- en vormgebruik in haar schilderijen en de gedetailleerde pentekeningen, soms op groot formaat. Daarnaast maakt zij collages en architectonische objecten, die op de grond, op een tafel of aan de wand gepresenteerd kunnen worden.
'Het Stedelijk Lichaam', het architectonische object dat in deze tentoonstelling centraal staat, is éénentwintig jaar geleden in vijf maanden tijd gemaakt. Daaromheen schreef de kunstenares elf verhalen, waarvan weer vijf schilderijen zijn gemaakt in felle kleuren. De verhalen zijn met de illustraties gebundeld in een flyer, die tijdens de expositie te koop is. Daarnaast toont Legters collages en pentekeningen rondom het idee stad en ruimte.
Het object 'Het Stedelijk Lichaam' is een ruimtelijke vertelling over de beleving van het fenomeen stad: "de stad is taal, de stad is structuur, de stad is abstractie". Het is niet haar idee geweest om een reële stad te ontwerpen, maar uit te gaan van het idee stad. Allerlei associaties op alledaagse (stedelijke) architectuur leidden tot een fantasierijk bouwsel dat bewust ruimtelijk en psychisch ervaren en doorleefd kan worden.
Kristie Legters heeft in haar kinderjaren twaalf jaar les gehad van Ger Heesen, een Achterhoekse kunstenaar die met Riek van der Lichte was getrouwd en in Winterswijk tekenles gaf. In 1993 begon zij haar studie aan de kunstacademie in Kampen met de Eerstegraads Lerarenopleiding Tekenen en Kunstgeschiedenis met Illustratie. Tijdens deze opleiding groeide haar fascinatie voor het fenomeen stad. Vervolgens volgde ze op de academie twee jaar lang lessen in architectonische vormgeving. Ze had daarna meerdere solo- en groepstentoonstellingen in onder meer Winterswijk, Kampen, Amsterdam, Zeist en Deventer.
De tentoonstelling wordt zondag 15 september om 15.00 uur geopend. Belangstellenden zijn welkom bij de vernissage.
Daarna is de tentoonstelling op de volgende tijden geopend: za 21/9 en zo 22/9 van 11-17 uur; za 28/9 en zo 29/9 van 11-17 uur; za 5/10 en zo 6/9 van 14-17 uur. Voorts op afspraak en tijdens evenementen t/m 3 november 2019.
GrenzBlickAtelier is in Bolandshof Suderwick aan het Hahnenpatt 2.
Meer informatie over de tentoonstelling op de website.

www.grenz-blick.eu

Meer berichten