DinXperience zoekt acteurs en actrices

DINXPERLO/SUDERWICK - Op 8, 9 en 10 mei 2020 vindt DinXperience plaats, een groot grensoverschrijdend evenement met Dinxperlo en Suderwick als podium.

Net als op vele andere plekken in Nederland wordt 75 jaar Bevrijding ook hier gevierd. Echter, hier is er sprake van een unieke situatie: Dinxperlo beleeft en viert het samen met de Duitse buren.

DinXperience start op de Dorfplatz in Suderwick. Vanaf daar wordt het publiek, al lopend langs de grens, aan de hand van door toneelspelers nagespeelde verhalen en scènes, meegenomen door de tijd. De tocht eindigt op het Prins Clausplein in Dinxperlo, waar de grote finale zal plaatsvinden.
De verhalen worden omlijst met muziek, zang, theater en dans. Om dat allemaal te realiseren in de organisatie op zoek naar toneelspelers en -speelsters.

Publiek meenemen op reis door de tijd langs de grens

Esther Nederlof van DinXperience zegt: "We zoeken acteurs en actrices, van 12 tot 99 jaar. Jongere spelers worden via de scholen benaderd. Zij moeten afkomstig zijn uit Dinxperlo, Suderwick, De Heurne of Breedenbroek, en het kunnen zowel Nederlands- als Duitstalige mensen zijn. Wie zich aanmeldt om mee te doen, moet voor repetities beschikbaar zijn in de periode van november 2019 tot begin mei 2020. En uiteraard moeten deze toneelspelers beschikbaar zijn in de avonduren van 7, 8, 9 en 10 mei. Omdat DinXperience bestaat uit allemaal korte scènes van maximaal vijftien minuten, hoeft niemand grote lappen tekst in te studeren. Lijkt het je leuk om als acteur/actrice mee te doen aan DinXperience? Stuur dan voor 1 oktober een mail naar info@dinxperience.nl waarin je jezelf kort voorstelt. Laat ons weten wat je motivatie is om mee te doen en of je al ervaring hebt met acteren.
Halverwege oktober organiseren we een informatiebijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging per mail."


www.dinxperience.nl

Meer berichten