Open bedrijvendag van IKAD

AALTEN/DINXPERLO - In Aalten en Dinxperlo barst het van de bedrijvigheid en innovatie. Daar staat niemand dagelijks bij stil, ook omdat men zelden de kans krijgt om in de keuken van bedrijven te kijken. De IKAD, Industriekring Aalten-Dinxperlo, geeft nu die mogelijkheid. Dit keer stellen vier mooie bedrijven uit Aalten hun deuren open en geven een uniek kijkje achter de schermen met onder andere rondleidingen en demonstraties, op zaterdag 5 oktober van 10.00 tot circa 16.00 uur. De bedrijven die hun deuren openen, worden hierna vermeld.

ARA, Tweede Broekdijk 6
Vanaf de start in 1961 heeft ARA zich gericht op het leveren van mechatronische modules. Ontwikkeling en productie van High-End Embedded elektronica gebeurt volledig in eigen huis. Dit aangevuld met elektromontage, plaatwerkerij en poedercoatlijn maakt ARA tot een complete toeleverancier voor zijn klanten. Recent is de plaatwerkerij uitgebreid met een lasermachine, kantbank en lasrobot. ARA staat voor Engineering (PCB/Electro/Mechanical/Software); Plaatwerk (snijden, kanten, lassen en poedercoaten); PCB/electro/module assemblage; Procurement (Life Cycle Management); Kwaliteit (ISO 9001/13485).
De eigen engineeringsafdeling is gericht op het, zo mogelijk samen met de klant, ontwikkelen van modules en apparaten, die vervolgens in eigen huis geproduceerd en geassembleerd worden. ARA heeft klanten in verschillende marktsegmenten, in de sectoren agri, medisch, food, machinebouw en semicon. Daarnaast heeft ARA als grondlegger van de NiVoGe groep een sociaal karakter. Winst is niet het belangrijkste; een gezond bedrijf dat moeilijke tijden kan doorstaan staat voorop. ARA wil hiermee bestendigheid en werkgelegenheid bieden, ook in de toekomst. Daarnaast wil ARA de samenwerking in de technieksector in de regio bevorderen door deelgenoot te zijn van meerdere opleidings- en kenniscentra in de regio.

Prinzen BV, Weverij 18
Prinzen is in 1984 opgericht en begon op de regionale markt met onderhoud en service voor eierverwerkingsapparatuur. Prinzen startte vrij snel met de ontwikkeling van eigen machines voor de broederijsector. In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid naar een succesvolle aanbieder van eierverwerkings- en trayverwerkingsapparatuur. Door de klantvraag goed te vertalen naar functionele en efficiënte systemen, biedt Prinzen perfecte automatisering aan haar klanten, voor een breed scala aan processen. Elke order wordt verwerkt als een compleet project en aangepast aan de specifieke wensen en eisen van elke klant. Via wereldwijde logistieke-, service en verkoopcentra streeft Prinzen naar een nauwe relatie met de eindgebruikers van de producten. Om het marktaandeel te vergroten in een groeiende en wereldwijde markt, besloot Prinzen BV in 1999 aan te sluiten bij de Vecomatic Group, een groep bedrijven die werkzaam is in de pluimveesector.

Jos Tolkamp Speciaal Transport, Broekstraat 39
JTST is sinds de start in 2000 actief in het verzorgen van (speciaal-)transport en kraanwerkzaamheden en sinds die tijd gegroeid tot een bedrijf met ruim 35 personeelsleden. Dankzij een wagenpark van circa dertig vrachtauto's kan JTST altijd snel schakelen. JTST beschikt over divers materieel, zoals: Trekkers met huifopleggers, platte opleggers, diepladers; Huifcombi (motorwagen + middenas aanhangwagen); Diverse vrachtauto's met autolaadkranen; Vrachtauto's voorzien van NCH-kabelsysteem; Transportbegeleidingsmaterieel; Transport met meeneemheftrucks; Verhuur- en verkoop van units en opslagcontainers. Het wagenpark van Tolkamp bestaat uit jong materieel waarbij de meeste auto's het Euro 5 of 6 label hebben. Het bedrijf is uitermate flexibel en kent een hoge betrouwbaarheid in de levering op locatie, vanaf het laden bij het bedrijf tot het afleveren en monteren bij de klant, of het nu een fabriekshal, bouwplaats of woning betreft.

TripleA Networks, Spinnerij 15
De werkzaamheden van TripleA Networks zijn niet heel bekend bij het grote publiek in Aalten en omstreken. De hoogste tijd om daar verandering te brengen. Het Aaltense bedrijf mag gerust een grote speler op de mobiele telecommarkt genoemd worden. TripleA zorgt voor sterke mobiele verbindingen voor alle grote telecomproviders in Nederland en timmert ook in Duitsland aan de weg. Het bedrijf bestaat dit jaar twintig jaar en bloeit als nooit tevoren. Het toenemende gebruik van smartphones en alle toepassingen daarop, zorgt indirect voor steeds meer werk voor TripleA. Immers, iemand moet alle infrastructuur hiervoor aanleggen en dat is nou juist waar TripleA in excelleert. Bovendien staan Nederland en Duitsland voor de start van de uitrol van 5G, maar wat is dat nou precies 5G en wat is de rol van TripleA daarbij? TripleA laat het allemaal zien tijdens de open bedrijvendag op 5 oktober.

Meer berichten