Voor de organisatie tekenen onder anderen Benito Muller, Joey Muller, Jesper Vaags en Marco van Lochem. Foto: PR
Voor de organisatie tekenen onder anderen Benito Muller, Joey Muller, Jesper Vaags en Marco van Lochem. Foto: PR

AFM Hulp Week: AFM Helpt en laat wensen in vervulling gaan

AALTEN - De lokale omroep voor de gemeente Aalten, AFM, houdt ook dit jaar weer een AFM Hulp Week, van maandag 16 tot en met zondag 22 december. Nieuw is dat de actie dit jaar volledig vanuit de studio aan de Lichtenvoordsestraatweg plaatsvindt, en dat - naast geld inzamelen - geprobeerd om wensen van inwoners te vervullen.

In 2016 werd door Marco van Lochem het idee geopperd, om een goede-doelenactie te organiseren bij AFM, de lokale omroep voor de gemeente Aalten. Als programmamaker liep hij al langer rond met het plan om iets dergelijks op te zetten. Daarbij moest, zo vond hij, er een lokaal/regionaal doel gekozen worden. Dat werd uiteindelijk Nationaal Fonds Kinderhulp en zo vond in de week van 19 tot en met 23 december eerste AFM Hulp Week plaats. In Partycentrum en Pannenkoekenhuis 't Noorden werden geld en goederen ingezameld, uiteindelijk met een waarde van meer dan 16.000 euro.
In 2017 werd tijdens de tweede AFM Hulp Week opnieuw voor Kinderhulp geld en goederen ingezameld en dit keer overtrof het resultaat alle verwachtingen. Mede door het initiatief van atletiekvereniging AVA'70, die een wandel- en hardloopmarathon door de hele gemeente hield, werd er meer dan 53.000 euro opgehaald.
Om de Hulp Week een groter lokaal en ook regionaal karakter te geven, ging bij de derde editie de opbrengst naar het GUV Goede doelen fonds. Het resultaat was, opnieuw in geld en goederen ruim 17.000 euro en dat was opnieuw een succes.
Alle edities vonden plaats vanuit partycentrum en pannenkoekenhuis 't Noorden in Aalten en elke dag werd opgeluisterd met een evenement dat 's avonds plaatsvond. Zo hebben de organisatoren van de AFM Hulp Week een pubquiz, optredens, veilingen en discussie avonden georganiseerd, met wisselend succes. Daarom willen de organisatoren dit jaar wat zaken veranderen.

Iets andere opzet
De vierde AFM Hulp Week is van maandag 16 tot en met zondag 22 december en het epicentrum is de studio aan de Lichtenvoordsestraatweg. Ook dit jaar worden geld en goederen ingezameld. Het geld komt ten goede aan het GUV Goede doelen fonds. Dit fonds financiert evenementen en activiteiten met een humanitaire achtergrond in deze regio en meer informatie over het fonds is te vinden op de website van het GUV.

Wensen gezocht
De grootste verandering is dat AFM inwoners van de gemeente Aalten wil helpen om wensen in vervulling te laten gaan. Dat is ook de reden dat het evenement dit jaar AFM Hulp Week: AFM Helpt' als naam meegekregen heeft. AFM roept alle inwoners van de gemeente Aalten op om anderen aan te melden: mensen, inwoners van de gemeente, die op welk gebied dan ook iets te kort komen en een grote of kleine wens hebben. De personen die in aanmerking komen hebben tegenslag gehad, zoals armoede, ziekte, overlijden, eenzaamheid en dergelijke. De wensen kunnen zowel producten als ook diensten zijn. De medewerkers van AFM zullen proberen om deze wensen in vervulling te laten gaan, liefst in de actieweek.

Voorbeelden
Marco van Lochem legt namens de organisatoren uit: "Je kunt wat betreft wensen denken aan meubels, reizen, onderhoud van huis of tuin, eten, enzovoort. Wanneer je iemand kent die daarvoor in aanmerking komt, stuur dan een mail met de naam, adres, welke wens en vooral, waarom die zou moeten worden gehonoreerd. Die mail kan gestuurd worden naar actie@aladnafm.nl. Je kunt natuurlijk ook jezelf opgeven als je vindt dat je in aanmerking komt."

Op verschillende plekken wordt stilgestaan bij de actieweek. Zo is er bij 't Noorden een pubquiz, is er in de Koppelkerk in Bredevoort een optreden, en ook is er weer een veiling gepland. De organisatie hoopt dat meer organisaties, bedrijven, verenigingen of bijvoorbeeld vriendengroepen zich aangesproken voelen om ook iets bij te dragen aan de inzamelingsactie, door middel van hun eigen actie. Iedereen kan die goede ideeën melden, om te zorgen dat er op zondagavond 22 december een mooi eindresultaat bekend kan worden gemaakt. Ook spreken de organisatoren de hoop uit dat er veel wensen binnenkomen, die ook gehonoreerd kunnen worden, om zo mensen die dat zo hard nodig hebben iets extra's te kunnen geven en een succes te maken van de AFM Hulp Week 2019.

Meer berichten