De poster van Rens van Tuijl van de Bontebrugschool, die in 2018 de publieksprijs won. Foto: PR
De poster van Rens van Tuijl van de Bontebrugschool, die in 2018 de publieksprijs won. Foto: PR (Foto: )

400 leerlingen tekenen voor vrede in Peace Poster Contest Lions

DINXPERLO - Op woensdag 18 september gaat de Lions Peace Poster Contest van start. Bijna 400 leerlingen uit groep 7/8 van tien basisscholen uit Dinxperlo, De Heurne, Breedenbroek, Gendringen, Bontebrug, Ulft, Terborg en Wolfersveen doen mee aan deze tekenwedstrijd, die georganiseerd wordt door Lionsclub Wisch De Hamalandse Marken.

Door Walter Hobelman

De achterliggende gedachte bij de wedstrijd is kinderen bewust te maken van begrippen als vrede en verdraagzaamheid. Dit jaar is het thema 'Reis van Vrede'. De aftrap wordt gegeven door Theaterfabriek Gekkoo die voor de leerlingen het theaterstuk KRAS|kerf speelt. Dat is een voorstelling over het aangrijpende en waargebeurde verhaal van de Syrische vluchteling Haidar Habash die met zijn familie vanuit Aleppo op de vlucht slaat uit angst voor de aanstormende oorlog in zijn land en uiteindelijk in Nederland terechtkomt.
In de Vredesweek ontwerpen de kinderen een poster die betrekking heeft op het thema van dit jaar. Elke school kiest twee tekeningen, die afgevaardigd worden voor de wedstrijd, waarmee een publieksprijs en een prijs van de vakjury zijn te winnen. De publieksprijs is voor de poster waarop de meeste stemmen worden uitgebracht tijdens een expositie in het Kulturhus in Dinxperlo. Stemmen kan ook online op de website www.wisch.lions.nl. Op 14 oktober komt de jury, met onder andere de Aaltense kinderburgemeester Rosanna Lohuis, bijeen om uit de genomineerde tekeningen per school een winnaar te kiezen. Op vrijdag 18 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een afsluitende bijeenkomst in Innovatiecentrum CIVON in Ulft.

Meer berichten