Wilko Terwijn. Foto: PR
Wilko Terwijn. Foto: PR

Grote artiesten in Klein Theater

DINXPERLO - Het theaterseizoen 2019-2020 is weer los gebarsten en dat moet gevierd worden. Daarom hebben alle Oost-Gelderse theaters in het laatste weekend van september een heerlijke theater avond in petto met één overeenkomst: de kaartjes kosten slechts 10 euro.

De organisatie: "Wij mogen wel alvast verklappen dat wij er in Dinxperlo op zaterdag 28 september een vrolijke avond van maken met een hilarisch, dynamisch en humoristisch totaalpakket comedy van ruim twee uur met comedians die behoren tot de absolute top van de vaderlandse standup comedy." Tijdens de Comedy Express treden drie comedians op, Wilko Terwijn (ex-Lama's), Gerrie Smits (hèt aanstormende talent) en Bram van der Velde (schrijft onder andere voor javier Guzman). De voorstelling begint om 20.15 uur en de entree is 10,00 euro (inclusief één consumptie).

Wilko Terwijn: Tien jaar geleden klauterde Wilko Terwijn voor het eerst het podium op. Vandaag de dag kan hij gerekend worden tot de top in het Nederlandse comedycircuit. Hij wordt gezien als een stand-up comedian pur sang. Bewonderd om zijn grapdichtheid. Ongeëvenaard om zijn dagelijkse nieuw materiaal. Geen actualiteit gaat aan hem voorbij zonder zijn comedycommentaar. Door die bijzondere talenten wordt Wilko gevolgd door een steeds groter publiek. In de theaters waar hij speelt, groeit zijn aanhang per voorstelling. Terugkijken hoeft hij niet met zijn nieuwe programma 'X', want iedere voorstelling is altijd weer anders. Wilko Terwijn is wellicht de meest gevraagde tekstschrijver van televisie Nederland. Hij schreef onder andere voor Jörgen Rayman, Javier Guzman, Claudia de Breij en 'Ook dat nog'. Op de radio was hij veelvuldig te horen bij BNN United, Giel Beelen, Rob Stenders en Patrick Kicken.


Gerrie Smits: Vanaf de eerste minuut voelt men zich thuis bij de cabaretshow van Gerrie Smits. Zijn sympathieke voorkomen brengt men meteen in de stemming. Een van zijn grote specialiteiten als cabaretier zijn de tempoversnellingen. Hij kan een verhaal met enorme bevlogenheid uitbeelden en vervolgens ook gas terug nemen om op een beschouwelijke wijze wat sterke oneliners te plaatsen. Gerrie Smits kan men gerust een allround cabaretier noemen. De cabaretshow van Gerrie Smits gaat over de belangrijke zaken van het leven. Vriendschap, zijn jeugd, zijn leven, zijn ervaringen. Dat klinkt erg autobiografisch, maar Gerrie Smits weet dit als cabaretier naar een breder niveau te trekken. Daardoor kunnen alle mensen in het publiek zich herkennen in zijn onderwerpen en thema's, omdat hij zijn verhalen zo mooi en zo hilarisch vertelt blijven ze ook hangen. Je hebt iets om over na te praten en over na te denken.

Bram van der Velde: Als geboren en getogen Limbo is hij nu woonachtig in de Randstad en is hij zich er pijnlijk van bewust dat er mensen voor minder zijn opgesloten. Na een zoektocht van 25 jaar (want dat eerste jaar doe je niet zoveel) naar zichzelf, kwam hij erachter dat er wel licht brandde op de zolder, maar er verder niemand thuis was. Pas in Maart 2004 durfde hij voor het eerst een podium te betreden, de lafbek. In september 2004 wist hij het Open Amsterdamse Stand-Up Comedy Festival op zijn naam te schrijven. De jury van het Concours roemde Van der Velde om zijn sterke engagement. "Veruit de meeste variatie en het meeste raffinement in het bespelen van de zaal", schreef De Volkskrant. Door zich te bedienen van snelle, harde en geëngageerde comedy heeft hij al op verschillende podia gestaan, waaronder 3x Comedy Factory, 7x Lowlands en een oudejaarsconference op Comedy Central.

Bestel kaarten op de website.


www.kleintheaterdinxperlo.nl

Meer berichten