De vrijwilligers van de halloweenactiviteiten zijn er helemaal klaar voor. Foto: Frank Vinkenvleugel
De vrijwilligers van de halloweenactiviteiten zijn er helemaal klaar voor. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Dinxperlo heeft lef: Trick or Treat en Frightnight

DINXPERLO - op vrijdag 1 november en zaterdag 2 november wordt het 'spookachtig' in Dinxperlo. Een groep vrijwilligers organiseert na het grote succes van vorig jaar opnieuw een activiteit in Halloweensfeer. Ze worden hierbij ondersteund door Figulus en door de mannen van Wooncafé Lef. Deze activiteit is zowel voor de jeugd als voor volwassenen. Op 17 oktober is de ticketverkoop voor beide avonden. "Heb jij het lef om mee te doen?", vragen de organisatoren.

Door Waltraud Wensink

Mariëlle Heinrich en Randy Kolenbrander zijn betrokken bij de organisatie en hebben hoge verwachtingen van de spooktocht en de Frightnight. Mariëlle: "Juist omdat het vorig jaar boven verwachting druk was, hebben we gekozen voor een verkoopavond van de tickets zodat er geen lange rij voor de deur hoeft te wachten op de avond zelf. Donderdag 17 oktober van 18.30 tot 20.00 uur zitten we klaar bij het Kulturhus voor de mensen die het lef hebben om mee te doen." Randy: "Het is voor ons natuurlijk ook prettig om te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. We willen er wel nadrukkelijk bij zeggen dat het met name de tweede avond angstaanjagend kan worden!"

Kindvriendelijke spooktocht
Mariëlle: "Voor de jongste kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar starten we op vrijdag 1 november om 18:00 uur bij het Kulturhus met 'kindvriendelijke' spooktocht door Dinxperlo. We spelen dan in op de leeftijd van de kinderen en proberen tijdens de route rekening te houden met het feit dat sommige kinderen het ook echt erg spannend vinden. Ouders zijn dan ook van harte welkom om de tocht met hun kinderen te lopen. Onderweg zal de route in Halloweensfeer worden omgetoverd en kunnen de kinderen snoep ophalen bij verschillende ondernemers en adressen."

Randy: "Het is natuurlijk fijn als de kinderen ook verkleed komen. Een eenvoudig wit laken over je hoofd met twee gaten voor de ogen er uitgeknipt, doet al heel wat voor de sfeer. Ouders mogen ook verkleed komen maar dat is geen verplichting, alhoewel dat wel erg leuk zou zijn. Vorig jaar was zelfs de straat hierachter mooi versierd voor de spooktocht en hebben er maar liefst 150 kinderen meegedaan. Er werd ook veel snoep opgehaald. We hopen dat we dit jaar weer net zoveel kinderen krijgen die mee doen en het liefst nog meer." Na afloop krijgen de kinderen bij het Kulturhus limonade, een broodje knakworst en is er nog een mini-disco. De kosten voor avond zijn 2,50 euro.

Fright Night jeugd
Voor de jongeren van 12 tot 18 jaar is er op vrijdag 1 november een sfeervolle 'Frightnight' bij Lef. Het café wordt geheel in Halloweensfeer versierd. Op deze avond wordt geen alcohol geschonken.

Spooktocht op zaterdag
Randy: "Voor de jongeren vanaf 9 jaar en iedere volwassene die durft, hebben we op zaterdag 2 november een spooktocht waar je wel wat meer lef voor moet hebben dan voor die op vrijdag. Bij de tocht voor de leeftijdsgroep 9 tot 12 jaar is het verplicht om met één eigen ouder te lopen. Bij de 13- tot 17-jarigen is het advies met een ouder te komen en wie zonder ouder loopt, doet dat op eigen risico. De ouders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen tot 18 jaar. Het kan namelijk echt eng worden. We starten om 18:00 uur bij het Kulturhus en hebben dan een aantal angstaanjagende elementen in de route verwerkt. We mogen dit jaar op de medewerking van de manege op 't Hesselink rekenen en ook de brandweer heeft iets voor ons in petto. We horen Rocco Ostermann die zijn stem speciaal ter beschikking stelt en die daardoor de spooktocht zal inluiden. Deze tocht wordt een stuk enger dan die van de vrijdag. De jongste deelnemers zullen dan ook zoveel mogelijk vertrekken in de eerste groepen zodat de monsterlijke engerds in het bos daar rekening mee kunnen houden. Later op de avond houden ze zich echter niet meer in en gaan ze goed los bij de jeugd vanaf 13 jaar en nog heftiger bij de 18+ deelnemers .De spanning wordt naar gelang het later wordt opgebouwd van 'mild' naar 'luguber' en 'extreem'. Sommige vrijwilligers investeren echt in hun kostuum en zullen kosten nog moeite sparen om iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Je kunt je voor deze zaterdag ook als groep inschrijven .Dat kan met een groep tot maximaal acht personen. Kosten van deze spooktocht zijn 5 euro per persoon."

Frightnight volwassenen
Aansluitend is er vanaf 21:00 uur Frightnight bij Lef. Deze is bedoeld voor iedereen van 18 jaar en ouder. De entree voor de Frightnight is 2,50 euro, maar wie verkleed komt, heeft gratis toegang. Wooncafé Lef heeft speciaal voor deze avond een bedrijf ingeschakeld dat er zorgt voor draagt dat het hele café in Halloween-sfeer wordt omgetoverd.
Dit jaar hebben de vrijwilligers een jaar de tijd gehad om zich voor te bereiden op deze Halloween-activiteiten; ze beloven dat het een 'scary happening' wordt. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de vrijwilligers, Lef, Figulus en met dank de sponsoren JTK Coating en Aalders uit De Heurne.
Beide dagen zullen er mensen aanwezig zijn die als achterwacht, waarop iedereen kan terugvallen als dat nodig is.

De tickets worden verkocht op donderdag 17 oktober van 18:30 tot 20:00 uur in het Kulturhus in Dinxperlo. Deelname aan de spooktocht is op eigen risico.

Meer berichten