Hanny Roumen leert het aquarelleren van bloemen. Foto: PR
Hanny Roumen leert het aquarelleren van bloemen. Foto: PR

Aquarel-workshop in Bibliotheek Aalten

AALTEN - Een schilderij maken met bloemen als onderwerp, dat kan op donderdag 17 oktober in de Bibliotheek in Aalten, waar Hanny Roumen een workshop aquarelleren verzorgt. Beginner of gevorderde, iedereen kan tijdens deze workshop zo'n schilderij maken.

Een aquarel is een met waterverf gemaakt schilderij. Na een korte uitleg over de mogelijkheden van het onderwerp, fleurige bloemen, laat Hanny wat variaties zien op de toepassing van het materiaal. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag. Per fase geeft Hanny een algemene uitleg die iedere deelnemer om kan zetten naar zijn of haar eigen stijl. Ze legt alles stap voor stap uit, van beginschets tot het uitwerken van de basis en achtergrond en uiteindelijk het aanbrengen van schaduw en details. De deelnemers kunnen realistisch maar ook vanuit fantasie schilderen. Maar zij kunnen ook het toeval een rol laten spelen.
Deelnemers mogen een of meer bloemen meebrengen die hij/zij graag wil schilderen. Hanny zorgt in elk geval dat er fleurige bloemen zijn.
De workshop vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur. Leden van de Bibliotheek betalen 14,50 euro. Wie geen lid is betaalt 16,50 euro. Inschrijven op onderstaande website of in een van de vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Wie nieuwsgierig is naar wat Hanny Roumen zelf maakt kan komen kijken in de Bibliotheek Aalten. Haar werk is daar de hele maand oktober te zien.

www.achterhoeksepoort.nl

Meer berichten