Kasper van Kooten - Speeltijd. Foto: Linda Stulic
Kasper van Kooten - Speeltijd. Foto: Linda Stulic (Foto: )

Kasper van Kooten bij Klein Theater Dinxperlo

DINXPERLO - Op zaterdag 26 oktober vanaf 20.15 uur staat Kasper van Kooten met een try-out van zijn voorstelling Speeltijd op het podium in het Kulturhus in Dinxperlo.

Kasper van Kooten is opnieuw het theater in gegaan, het tiende theaterprogramma van deze cabaretier. In zijn eerdere programma's maakte hij gebruik van de nodige fictie, muzikanten en decors, maar in Speeltijd neigt Van Kooten naar stand-up comedy: een barkruk, een microfoon, een man en zijn waarheid. De premie`re is op woensdag 13 november 2019 in De Kleine Komedie in Amsterdam. Klein Theater Dinxperlo is verheugd dat hij in Dinxperlo alvast laat zien hoe zijn voorstelling er uitziet. In Speeltijd deelt Van Kooten de kijk op zichzelf, zijn omgeving en de wereld. Zo werd hij voor het eerst vader en vraagt zich in de voorstelling zoal af wat er overblijft van een man zijn speeltijd wanneer hij zelf een kind heeft en zich dus niet meer kan gedragen als eentje. Hoe verdeelt hij de aandacht tussen een lichaam dat merkbaar ouder wordt en een geest die hardnekkig jong blijft doen? Ook de gevoelige onderwerpen worden niet geschuwd. Met zijn herkenbare humor, timing en zelfspot kijkt hij eerlijker dan ooit naar zichzelf: zijn missers, zijn geluk, zijn genen en zijn verslavingen.
Kasper van Kooten maakte tot nu toe negen avondvullende programma's; zes solo en drie met muzikanten. Van deze negen shows werden er maar liefst drie genomineerd voor de VSCD Cabaretprijzen. Zijn stijl wordt gekenmerkt als 'verhalend', 'fantasierijk' en 'muzikaal'.
Kaarten zijn te koop voor vijftien euro inclusief een consumptie, via www.kleintheaterdinxperlo.nl.

Meer berichten