Wijnand Rigter bij de expositie van de posters. Foto: PR
Wijnand Rigter bij de expositie van de posters. Foto: PR (Foto: )

Expositie in Kulturhus van genomineerde posters

DINXPERLO - De 24 nominaties voor de publieksprijs van de 32e Lions International Peace Poster Contest zijn nog tot en met woensdag in het Kulturhus in Dinxperlo te bekijken. Tot dan is het ook mogelijk om een stem uit te brengen als publieksjury. Dat kan in het Kulturhus, door een formulier in te vullen, of door te stemmen op www.wisch.lions.nl. Ook een vakjury, met daarin kinderburgemeester van Aalten Rosanne Lohuis, kiest een winnende poster. Op vrijdag 18 oktober wordt de uitslag bekend gemaakt.

Aan de internationale tekenwedstrijd wordt dit jaar deelgenomen door zo'n 400 leerlingen van tien regionale basisscholen. De wedstrijd wordt georganiseerd door Lionsclub Wisch de Hamalandse Marken. "De bedoeling is om kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool bewust bezig te laten zijn met thema's als vrede en verdraagzaamheid", aldus Wijnand Rigter, President van de Lionsclub. "De aftrap voor de tekenwedstrijd is dit jaar gegeven door theaterfabriek Gekkoo met de voorstelling Kras|kerf. Daarin vertelt de Syrische vluchteling Haidar Habash op een aangrijpende manier over zijn vlucht vanuit Syrië naar West-Europa en uiteindelijk naar Nederland. Hier heeft hij weer een veilig en vredig bestaan kunnen opbouwen. Dat sloot ook heel mooi aan bij het thema van dit jaar 'Journey of Peace'. Met dit theaterstuk als uitgangspunt zijn de leerlingen aan de slag gegaan. Het resultaat zijn bijna 400 prachtige vredesposters, waarvan er na een selectie 24 zijn genomineerd."

Verkiezing
De posters maken kans op de Publieksprijs en op de prijs van een Vakjury. Rigter: "Tijdens de expositie is er de mogelijkheid om je stem uit te brengen voor de Publieksprijs. Dit kan overigens ook online via de website www.wisch.lions.nl. Daarnaast wordt er door een vakjury onder aanvoering van Rosanne Lohuis, de kinderburgemeester van Aalten, per school een winnaar aangewezen. Die winnaars, die bekend worden gemaakt op vrijdag 18 oktober in het Kulturhus in Dinxperlo gaan door naar de landelijke verkiezing. Uiteindelijk gaat de Nederlandse winnaar, naar de internationale verkiezing in Amerika."
De expositie in het Kulturhus aan de Maurits Prinsstraat 6 in Dinxperlo duurt tot en met woensdag en is gratis toegankelijk.

Meer berichten